Reisprogramma

 • Vrijdag 26 februari - Brussel - Johannesburg

  14u30 Vertrek vanuit Hasselt per autocar naar Frankfurt voor de rechtstreekse vlucht SA261 naar Johannesburg.

  18u30 Aankomst in Frankfurt.

  20u45 Vertrek van de vlucht naar Johannesburg.

 • Zaterdag 27 februari - Johannesburg - Pretoria

  08u30 Aankomst in de international luchthaven van Johannesburg waar u verwelkomd wordt door uw Afrikaans/Engels sprekende gids. Hij toont u Pretoria (Tschwane), de administratieve hoofdstad van het land.

  U bezoekt ondermeer het Voortrekker Monument, waar hij u de geschiedenis van dit land uitlegt, en ook de Union Buildings. Hij brengt u naar een rustige, groene plaats even buiten Pretoria voor de lunch.

  Nadien bezoek aan Paul Kruger House en Melrose House. Aankomst in het hotel en avondmaal. Overnachting in het Centurion Lake Hotel ****

 • Zondag 28 februari - Pretoria

  Zeer vroeg ontbijt en vertrek om 6u naar de Pilanesberg voor een safari van 2u30 in 4x4 voertuigen, met een ervaren ranger, op zoek naar de Big Five. Darna brengt de bus u naar Sun City voor een heerlijke lunch in de Fishmonger Restaurant in het Cascades hotel. Tijd om Sun City te verkennen. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Avondmaal in restaurant Carnivore in Muldersdrift.

 • Maandag 1 maart - Pretoria

  Seminarieprogramma in "The Belgian Campus" over het zaken doen in Zuid-Afrika. Rondleiding in de campus.

  In de vooravond brengt de gids u naar Broederstroom, naar het culturele compleks van Lesedi. U bezoekt er vijf dorpen van vijf verschillende zwarte culturen. Daarna wacht een typisch diner met optreden van de verschillende dans groepen. Terugkeer naar het hotel.

 • Dinsdag 2 maart - Pretoria

  Ontbijt. Mogelijkheid tot individuele contacten en bedrijfsbezoeken.

  Voor de andere deelnemers: uw gids neemt u mee naar Johannesburg. U bezoekt de belangrijkste plaatsen (en ook verrassend nieuwe locaties!) en kan constateren hoe hard er gewerkt wordt om het Centrum weer aantrekkelijk en veilig te maken. Lunch in Nelson Mandela Square (voor alle deelnemers). Daarna wacht een bezoek aan de grootste township van het land : Soweto. Terugkeer naar het hotel. 's Avonds transfer naar de Belgische Ambassade.

 • Woensdag 3 maart - Johannesburg - Kaapstad

  Ontbijt. Ochtendseminarie over het starten met een bedrijf in Zuid-Afrika en de te verwachten impact van het WK voetbal 2010. Om 11h00 proberen we een bezoek te organiseren aan een van de voetbalstadions die gebruikt gaan worden voor de Wereldbeker Voetbal (dit moet nog bevestigd worden met de organisatie).

  Lichte en vroege lunch. Daarna brengt de gids u naar de luchthaven waar u aan boord gaat voor uw vlucht naar Cape Town. Daar wacht uw nieuwe gids en chauffeur.

  SA345 van Johannesburg naar Kaapstad (1500-1700)

  Transfer naar het hotel en avondmaal.

  Overnachting : Noordhoek Hotel****

 • Donderdag 4 maart - Kaapstad

  Ontbijt. Onze gids neemt u mee op verkenning in Cape Town, de Moederstad. U bezoekt o.a. District Six (waar u een betere kijk krijgt op de gedwongen verhuizingen tijdens de Apartheid), de Compagnie Tuinen, de Bo Kaap (de bruisende Malay wijk met zijn felgekleurde huisjes). Lunch in het V&A Waterfront. Hier kan ook een bezoek ingelast worden aan Diamond Works, waar u het volledig proces van ruwe steen naar afgewerkt juweel kan volgen. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal in The Foodbarn in Noordhoek Farm Village

 • Vrijdag 5 maart - Kaaps Schiereiland

  Ontbijt. Daarna neemt uw gids u mee op verkenning van het prachtig natuurgebied van het Kaaps Schiereiland. Langs Chapman's Peak (indien open) of langs de mooie Ou Kaapse Weg brengt hij u naar de Cape Point Ostrich Farm. Daar krijgt u een grondige rondleiding van deze struisvogelboerderij. Daarna gaat het naar Kaap de Goede Hoop en Cape Point waar u de Funiculare kan nemen naar het hoogste punt voor prachtige panorama's.

  Voor de lunch brengt de gids u naar Simon's Town waar u ook een bezoek brengt aan de pinguin colonie op Boulders Beach. Op de terugweg neemt u nog een kijkje in Groot Constantia, het oudste wijndomein van het land (met degustatie) en tenslotte kan u nog even de benen strekken in de prachtige Kirstenbosch Botanical Gardens. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal in een restaurant op de hoogste verdieping van een hotel. Het restaurant draait om zijn eigen as en geeft prachtige beelden van Cape Town by Night.

 • Zaterdag 6 maart - Wijnstreek

  Ontbijt. U begint de dag met een bezoek aan Franschhoek en daar kan een bezoek aan het Huguenoten Museum niet ontbreken. U leert er waarom zoveel straten en wijndomeinen in de streek een Franse naam hebben.... U gaat proeven in een van de beste domeinen. Lunch in het stadje. Daarna wandelt u nog even rond het beroemde Boschendal domein en dan bezoekt u Stellenbosch en zijn Museum : heel boeiend! Hier mag natuurlijk ook niet ontbreken: een bezoek aan Oom Samie Se Winkel, de oudste in het land.

  We gaan ook nog wijn proeven in een van de beste domeinen rond Stellenbosch. Terugkeer naar het hotel. Voor het avondmaal : een gastronomische verwenning! U dineert in Catharina's (in het domein Steenberg), één van de beste restaurants van de stad, al voor jaren. U geniet van een uitmuntend viergangen diner met aangepaste wijnen.

 • Zondag 7 maart - Kaapstad - Johannesburg - Frankfurt

  Ontbijt. Vrije voormiddag in het V&A Waterfront (geen gids voorzien) en vrije lunch.

  14u00 vertrek naar de luchthaven.

  16u50 vertrek met de SA354 naar Johannesburg voor de aansluitende vlucht naar Frankfurt om 20u20.

 • Maandag 8 maart - Frankfurt - Hasselt

  06u15 aankomst te Frankfurt. Aansluitende transfer naar Hasselt. Aankomst om ca. 10u30.